Foto: Steinkjermartnan og Steinkjer-Avisa (Svein Leknes)

Det blir hendelsesrike dager framover for både steinkjerbygg og verrabygg. Torsdag i neste uke starter Steinkjermartnan med et forrykende program og 6. september er det klart for nytt gruveteater i Malm da "Eplene i Messehagen" settes opp i sitt tiende jubileumsår. 

- Vi setter straks i gang med øvelsene i neste uke og i år har vi med Eir Inderhaug som ny skuespiller og det blir nye unge Kate og unge Anton. Ellers er det en del folkekjære gjenkommere i andre roller, så det er bare å møte opp, forteller teatersjef Kjell Haugan. 

Største barne- og ungdomsteater

Gruveteateret har stor betydning for Verran, og engasjerer folk i alle aldre i Malm og områdene rundt. 

- Årets regissør, Paul Ottar Haga, har selv konstatert at "Eplene i Messehagen" er Norges desidert største barne- og undgomsteater, og det synes vi er helt fantastisk. Mellom 80 og 90 barn og ungdommer står på scenen i år, forteller Haugan. 

Foreløpig er det lagt ut få forestillinger etter premieren den 6. september, men det blir lagt ut flere, lover Haugan. Billetter kan kjøpes på kultar.no.

Vennebyen og Return

Allerede torsdag i denne uka arrangeres Steinkjermartnan med hele 130 utstillere. Den tre dager lange folkefesten tilbyr i år en egen matgate, som er nytt av året. 

 

- I tillegg har vi fantastisk underholdning tre kvelder på rad med blant annet Stage Dolls, Return og Trang Fødsel. Vi selger både martnaspass for alle kveldene, samt enkeltbilletter, forteller leder i Steinkjer Næringsforum og sekretær for Steinkjermartnan, Kirsti Arntsen.

 

Hun håper mange møter opp på åpningen av martnan på torget torsdag kl. 10, da Vennebyen kommer for å synge sammen med mange barnehagebarn fra Verran og Steinkjer.

​Mer om Steinkjermartnan og billetter.